torsdag 31 januari 2013

Brev från Polisen i Uppsala

Nadezda är 82, sjuk i lymfatisk leukemi, har förmaksflimmer, har blivit extremt infektionskänslig efter cellgiftsbehandling och har återkommande infektioner.
Nadezda har haft ett antal lunginflammationer, fråvaroattacker, svimningar och ibland är helt förvirrad.
Hon kan således inte skickas hem till Ryssland där hon är helt ensam, det finns ingen som kan ta hand om henne i Ryssland.
Nadezda har bara ett barn, en dotter, Zinaida bosatt i Sverige sedan 20 år, endast ett barnbarn, Julia och ett barnbarnsbarn på väg (mars 2013).
Migrationsverket har överlämnat hennes ärende till polisen utan att en endaste gång diskutera tillbakaresan med henne. När hon blivit kallad till samtal om resan, var hon inlagt på sjukhuset och läkarintyg skickades omgående till handläggare som lovade skriftligen att skicka vidare till chefen. Trots intyget överlämnade handläggaren ärende till polisen och ännu mer, inte vidarebefordrat intyg. När mormor gick till polisen en månad senare, var inga papper registrerade i hennes ärende. Bara efter TV4 kontakt med handläggaren, skickade hon intyg till förvaltningsenheten.
Nadezda har sitt eget rum i dottern hus, de har visat under flera år att man inte behöver något från staten, det enda de vill är att hon inte skickas från enda familjen som hon har.
 
Det är inte mänskligt att behandla en sjuk, gammal männinska på det sättet som man gör.


Och idag har dottern fått mail från Polisen i UppsalaFrån: Pontus Engdahl <Pontus.Engdahl@polisen.se>
Till: Zinaida
Kopia:


Hej Zinaida!
Nu har jag bokat en resa till din mor. Det är flight SU2211 och avgår från Arlanda den 2013-02-11 kl 12.05 och anländer till Moskva kl 17.15. Boka in dig snarast på denna flight om du vill följa med som stöd till Nadezda. Ring mig om du har frågor angående resan. Jag kommer att kontakta dig senare för att delge Nadezda resan, detta kan ske på polisstationen alternativt hemma hos er om Nadezda mår för dåligt.
Vänligen
/Pontus

Insp Pontus Engdahl
Utlänningsenheten
Polisen Uppsala

2 kommentarer:

 1. Sjukt! Bara själva namnet "utlänningsenheten" tyder på att den verksamhet som förs inte görs på ett medmänskligt sätt, med psykiska och fyskiska övergrepp som följd.Det är säkert fler som gärna vill stoppa din mammas deportation, polisen bör inte få komma undan med sånt här!Jag ska ringa och ifrågasätta dom, det är det minsta vi alla kan göra.Kämpa på!
  Varma hälsningar! Linn Karlsson Holmberg

  /Riv alla förvar

  SvaraRadera
 2. Senaste nytt om Nadezda är att hon är inlagt på psykakuten i Uppsala.

  Nadezda har haft ett utbrott och gått ut hemifrån utan kläder.

  Hon vägrar äta och hennes dotter Zinaida försöker mata henne.

  Samtidigt har familjen fått ett samtal från polisen som vill tala med Nadezda och delge henne resan.

  SvaraRadera