tisdag 27 december 2011

vem är dramaturgen?

Soldatmamman ställer frågor till mig personligen, använder mitt namn, men sen raderar hon mina svar.

Nu kan inte jag publicera svar på hennes blog med mitt googlekonto. Jag gjorde det som anonym nu. Få se om hon raderar bort det också. :) :) :)

Lite fullt att ställa frågan till mig men radera svaret som om jag inte har något svar.

måndagen den 26:e december 2011Anna Otto, jag är fortfarande misstänksam, på goda grunder.

På mintt blogginlägg om "Mediatränad Anna Otto gör mig misstänsam." den 19 oct 2011, har nu kommit svar från hästens mun.
Christian om du är här i juletider, så finns det utrymme att svara!

Anna Otto sa...
-"Hur misstänksam Kan en människa bli? När barnen är apatiska misstänker ni att de låtsas. När människor torterats misstänker ni att de själv orsakat sina skador. Här är ett clean case. Hon ÄR 91. Hon ÄR dement ( 3 olika läkare). Och då är det något annat som är misstänksamt. Nej, Christian, det är DIN mormor som lever för mina skattepengar. Mormor har inte sökt bidrag, hon klarar sig på sin pension."

Ja, du Anna.
Men min misstänksamhet riktade sig mot dig. Jag upprepar:
"Jag undrar för mig själv vem Anna Otto har bakom sig, vem är dramaturgen?
Vem har utvecklat historien för att vi, publiken, ska drabbas av så hjärtskärande medlidande.
Vem är det som sett till att klippen på TV bara och ständigt visat en gammelmormor gulla med ett litet oförstående barnbarnsbarn? Vem är det som sett till att mormors tårar exponerats?
Vad har den slipade advokaten för roll, och familjens vassa läkare som inte spar på krutet:
-"Hon kommer att dö om hon utvisas, och i Ukraina behandlas sjuka genom att hållas vid liv - inte mer."


Att vi svenskar sent omsider blivit misstänksamma på många som vill till vårt land och leva på skattemedel livet ut, beror på såna som du som pissar på våra lagar, såna som tvingar barn att spela sjuka och handikappade, som själv sitter i rullstol och flinar hela vägen till semestern på Liseberg där de plötsligt är viga som få.

6 kommentarer:

Lars Å Månsson sa...
Bättre kan inte den "svenska modellen" beskrivas...
Kunde aldrig tro,att min gamle morfar,död sedan l964 skulle få rätt i sina profetior..
Sade på sin tid-Krig behöver vi inte bekymra oss över,men vi kommer att bli "överrända" av den gula rasen.-
På den tiden kunde han väl knappast i sina vildaste fantasier,föreställa sig att vi skulle bli framtida boplats,för Arabernas och Afrikas befolkning.
För detta hans misstag förlåter jag honom gärna,för vem kunde på 50-talet drömma om ett sådant fruktansvärt 2000-tal !!
Argus sa...
"Nej, Christian, det är DIN mormor som lever för mina skattepengar". 19 år och går redan plus, jag är imponerad.

Skillnaden mellan Christians mormor och Ganna Chyzhevska är att den förstnämnda förmodligen har bidragit till Sveriges utveckling under ett helt liv vilken den sistnämnda uppenbarligen inte har.

Våra sociala välfärdssystem bygger på ett antagande om inkomstprofil och som invandringen och inte minst anhöriginvandringen ser ut idag kommer vi att tömma kassan fortare än vad vi hinner fylla på. Vi måste helt enkelt börja se om vårt eget hus och det vore inhumant att vissa fick stanna för att de råkar ha mediala barnbarn medan andra får återvända till ännu värre förhållanden.

Om det fortsätter så här kommer troligen den politiska klassen att dra med återstoden av statskassan medan vi andra kommer ett se tillbaka på Carema Care som en utopi vi aldrig kan hoppas uppnå.
Anonym sa...
Mycket bra beskrivning av det svenska mångkulturella tjuvsamhället vi lever i nu!!
Dina inlägg är ett ljus i PK-mörkret.
Tack för att du finns!!
N-Å.
Carina-Fina sa...
Tack för kommentarer och go fortsättning kompisar!
Anonym sa...
Eeeh, men - min mormor är död sedan ett par år tillbaka. Hon sålde sitt hus i den lilla byn när hennes man dött, och köpte en bostadsrätt på ett då ganska populärt område i den näraliggande staden.
När hon avled 10-12 år senare hade området helt bytt karaktär - närbutiken hade stängt, och i hennes trappuppgång var hon den enda med svenskt namn och hon kände inte längre sig trygg. Ytterdörren hölls alltid låst. Skadegörelsen ökade, och hissen saboterades ofta. Eftersom hon bodde på 5.e våningen kom hon inte så ofta ut längre.

En bild av det nya Sverige - en bild jag inte tycker om. /Christian
Anonym sa...
Mitt svar kom inte med trots att den blev publicerad kl 13.53.
Kan det vara så att svaret är igentligen oitressant, och inte välkommen här trots att frågan ställs?
Här klistrar jag den igen i alla fall, i fall det var ett misstag. :)
Det finns ingen dramaturg bakom historien.
Denna historia är bara en av många där människor blir utsatta för absurd behandling av myndigheter. Många av dem människor kan inte tala för sin sak. Det kan jag.
Det är ingen som bett mormor gråta. Tårarna är äkta. Hon är rädd inför faktum att behöva spendera de sista åren av sitt liv, då hon inte ser, inte hör och vet inte vilken årstid det är nu ensam. Hon har jobbat i 48 år som förlossningsläkare, hon är vrd bättre öde än detta.
Det är ett lotteri att födas i demokratisk land eller ett land dr man kan bli förföljd. Det är ett lotteri att vara född i en familj som ser till att man får utveckla intellegens, talanger och emotionell intellegens. Lotteri att vara sjuklig eller toppfrisk. Vad vi kan styra över är våra handlingar.
Att behandla människor som siffror är inte en god handling. Nu är Dan Eliasson, som var VD för MV när mormors fall hanterades så gräsligt som det gjorde, VD för försäkringskassan istället.
Vad jag skulle tipsa alla människor i Sverige nu är att skaffa en bra sjukförsäkring. Och de som redan har sjuka släktingar - lämna tillbaka era julklappar till butikerna - ni kommer att behöva varenda krona. När man ser en människa som en siffra - det är då man kan skicka en förlamad till jobbet, en döv till en tolk per telefon och en dement till ensamheten
Anna Otto

Believe it or not men detta är kopierat från wikipedia:
Dan Tore Eliasson, född 14 augusti 1961 i Skön i Medelpad, är en svensk jurist och politisk tjänsteman (socialdemokrat).
Eliasson har en jur.kand. från Uppsala universitet. Han arbetade 1991-1995 som kansliråd vid Utrikesdepartementet och 1995-1998 var han politiskt sakkunnig hos justitieminister Laila Freivalds. Åren 1999-2001 var han ambassadör och internationell chefsförhandlare vid Justitiedepartementet, och 1 juni 2001 till oktober 2006 var han statssekreterare åt justitieminister Thomas Bodström.
Efter socialdemokratiska valförlusten 2006 tjänstgjorde Eliasson som tillförordnad biträdande chef på SÄPO där han ansvarade för analys och underrättelseverksamhet. I maj 2007 utsågs han till Janna Valiks efterträdare som generaldirektör för Migrationsverket. Från och med den 1 oktober 2011 är Dan Eliasson generaldirektör för Försäkringskassan.[1] Om sin egen migrationspolitiska ståndpunkt har han 2007 berättat att skulle det vara han "som personligen bestämde skulle säkert nästan alla få stanna.".[2]
Enligt förre justitiekanslern Göran Lambertz försökte Dan Eliasson på uppdrag av Tomas Bodström få Lambertz att sluta kritisera rättsväsendet: "Framför allt vid en träff med Bodströms statssekreterare Dan Eliasson i maj 2006. Där gjorde Eliasson klart att jag riskerade att justitieministern offentligt skulle ta avstånd ifrån mig om jag inte slutade att vara så hård i min kritik. Jag uppfattade det som en påtryckning.".[3]
Eliasson spelade även i punkbandet Bad Boo Band som hade en hit med låten Knulla i Bangkok.[4][5]

http://sv.wikipedia.org/wiki/Dan_Eliasson


1 kommentar:

  1. Ok, nu skrev soldatmamman att det inte var meningen och det var ett tekniskt fel.
    Min grej är ju så klart att tro på människans goda avsikter. Så jag lägger ner min yxa :)

    SvaraRadera